EMIS Matura Eksterna matura OŠ Kantona Sarajevo

Katalog ispitnih pitanja za eksternu maturu dostupan on-line

19. februar 2013 15:07 by Mersida Karačić in Matura

Uposlenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, zajedno sa kolegama iz struke, uspješno privode kraju sve neophodne pripreme vezane za polaganje eksterne mature za učenike osnovnih škola koji u ovoj školskoj godini pohađaju završni 9. razred.

S tim u vezi, informiramo Vas da će već od srijede, 20.02.2013. godine svim učenicama i učenicima, kao i roditeljima i nastavnom osoblju biti dostupan kompletiran katalog ispitnih pitanja, koji će biti objavljen na web stranici Ministarstva: http://mon.ks.gov.ba/. Tako će ovaj dokument, potpuno javno i transparentno, biti dostupan svim zainteresiranim osobama. Ovim je jedna od najvažnijih faza pripremnih aktivnosti za polaganje eksterne mature uspješno privedena kraju i to deset dana prije predviđenoga roka!

Također, ekspertni tim Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade je u proteklom periodu bio iznimno angažiran na izradi ispitnih pitanja za učenike u inkluzivnom obrazovanju, koji po individualno prilagođenim programima realiziraju nastavne sadržaje u redovnim osnovnim školama na području Kantona Sarajevo. Stoga, pitanja za učenike koji se obrazuju po principu inkluzivnog odgoja i obrazovanja su specifična pa će također biti objavljena na web stranici Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo do kraja februara 2013. godine.

Kako smo i ranije najavili, sve pripreme za realizaciju eksterne mature biti će završene tri mjeseca prije datuma polaganja.

 

Dodaj komentar